Pages

  • RSS

29 Mayıs 2005

hurma tatlısı



Malzemeler:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
  • Çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
  1. Öncelikle şerbet için şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkılır ve şerbet 5 dk. daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  2. Ceviz hariç tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir.
  3. (Hamur kevgirde şekil verilebilecek kıvamda olmalıdır.)
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak bir kevgir üzerinde avuç içi kadar açarak ortasına çekilmiş ceviz içi yerleştirilip kenardaki iki ucu birleştirilerek oval şekil verilir.
  5. Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  6. 170 °C de pişirilir.
  7. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbet gezdirilir.
  8. Tatlılar ara sıra ters yüz edilerek şerbeti çekmesi sağlanır.
  9. Şerbeti çeken tatlılar servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...


Notlar: Tarif Sofra dergisinin Ağustos 2001 sayısındandır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hurma tatlısı diye başlığı okuyunca ben de içinde hurma var zannetmiştim :). Şeklinden sanırım bu ismi alıyor. Ellerine sağlık.

Hatice dedi ki...

haklısın şule, sanırım şekinden dolayı hurma tatlısı deniyor ama içine cevizle beraber kıyılmış hurma da eklenebilir, neden olmasın:)